En rakasta kehoani ja se on ihan ok

Kehopositiivisuuteen liitetään usein oman kehon rakastaminen ehdoitta vaikka se ei varsinaisesti kehopositiivisuuden määritelmään sisällykään. Kehopositiviisuus on ensisijaisesti ihmisoikeusliike marginaalistetuille kehoille, joihin en esim. itse keskiarvokehoni kanssa kuulu, joten olen liikkeessä ja aktivismissa mukana ns. allyna eli liittolaisena. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehopositiivisuus

Oman kehon rakastamista ehdoitta peräänkuulutetaan silti eri medioissa paljonkin ja mielestäni tämä asettaa useimmille riman liian korkealle. Itse pystyn kyllä hyväksymään kehoni mutta en rakastamaan ehdoitta. Tämän blogin kuvauksessakin kerron, miten en laita tavoitteita kehon ulkonäölle mutta suorituskyvylle asetan. Ehdoitta rakastaminen tarkoittaisi sitä, että kykenisin rakastamaan kehoani myös huonon suortuskyvyn tilassa ja valehtelisin jos väittäisin, että näin on.

Mun on välillä vaikea hyväksyä sitä etten pysty moniinkaan kovin extremeihin kehollisiin suorituksiin, vaan melko kovallakin vaivannäöllä pääsen korkeintaan ihan ok peruskuntoon. Ja tilannehan ei helpotu, mitä vanhemmaksi tulen.

Blogi on alusta asti ollut myös HAES (Health At Every Size) -blogi, eli seuraa ideologiaa, jonka mukaan pyritään parempaan terveyteen joka koossa. Esim. kehopositiivisuuteen ei kuulu tätä terveyspyrkimystä, eikä se ole mikään ehto sille. Moni niputtaa BoPon ja HAESin samaan mutta niillä on juuri tämä ero. Ihminen voi toki kannattaa samanaikaisesti sekä HAESia ja BoPoa, ne eivät sulje toisiaan pois vaikka ovatkin eri asioita.

https://en.wikipedia.org/wiki/Health_at_Every_Size

Nykyisten ulkonäköpaineiden ja kauneusihanteiden ilmapiirissä on mielestäni jo saavutus, että pystyy olemaan vihaamatta kehoaan ja ulkonäköään. Hyväksyminen on jo siitä hieman eteenpäin ja kehon ehdoitta rakastaminen ihan hieno pyrkimys mutta monelle utopistinen saavuttaa.

Oppiminen on elinikäinen prosessi, jossa tärkeämpää on matka kuin päämäärä. Itse koitan opetella armollisemmaksi kehon suorityskyvyn suhteen.

.

.

.

.

.

.

Blogin yhteydessä olevat mainokset eivät ole blogin sinne laittamia tai hyväksymiä, eikä blogi saa niistä rahaa. En myöskään pysty ottamaan niitä pois tai estämään ilman lisäkuluja. Koska blogi ei ole millään tasolla kaupallinen (en hyödy mainoksista enkä klikkauksista), joudutte vain kestämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s