Matalan kynnyksen koronajumppaa

Viime vuosina on perustettu ryhmäliikuntatunteja ja kuntosaleja, joihin pääsee vain isommat ihmiset. Tarkoitus on ollut madaltaa plus size -kokoisten ihmisten kynnystä osallistua liikuntapalveluihin. Itse en ole näitä palveluja käyttänyt tai kokenut tarvitsevani vaan olen mennyt itseäni puolta nuorempien ja puolta pienempien fitnessihmisten ja ammattitanssijoiden sekaan ihan ilman mitään ongelmia. Kukaan ei ole koskaan kommentoinut mitään negatiivista.

Ymmärrän silti, että kyseisille palveluille on tarvetta, koska olen kuullut, että negatiivista ja epäasiallista kommentointia tapahtuu paljon. Tosin itse olen sitä mieltä, että ensisijaisesti ongelma ratkaistaan sillä, että epäasialliseen käytökseen puututaan. Näin ei jostain syystä kuitenkaan ole tapahtunut ja siksi ko. palveluille on tarvetta.

Osalle ihmisistä kynnyksenä on jo pelkkä katseiden kohteena oleminen omalla epämukavuusalueella, eli esim. liikkuessa. Kyseessä ei aina ole toisten ihmisten negatiivinen käytös. Tanssitunnille voi olla kynnys osallistua jos kokee, ettei ole rytmitajua ja omistaa kaksi vasenta jalkaa. Alkeistunnillekin meneminen voi olla silloin kynnys. Tätä ongelmaa on toki koosta ja painosta riippumatta. On vain häpeäntunne siitä, ettei osaa.

Nyt koronan aikana videopuhelusovellusten avulla järjestettävien ryhmäliikuntatuntien tarjonta on räjähtänyt. Lähestulkoon kaikkea ryhmäliikuntaa joogasta kahvakuulaan ja tanssitunteihin voi nyt testata oman kodin rauhassa videopuhelun välityksellä. Ei tarvitse enää miettiä miltä näyttää, kun kukaan ei katsele.

Toivon, että nämä uudet palvelut rohkaisevat ihmisiä kokeilemaan uusia lajeja ja etäkokeilujen jälkeen itsevarmuutta uhkuvat ihmiset suuntaavat sankoin joukoin myös livenä liikuntapalvelujen pariin sitten, kun tartunnan riski on pienempi.

Katutanssien ystävänä tykkään tästä tanssikoulusta https://www.saiffa.fi/fi/kesa2020 tämä ei ole blogiyhteistyö, enkä saa suosittelemisesta itse mitään, vaan suosittelen ihan vaan omakohtaisesta positiivisesta kokemuksesta.

img_0612

(kuva Joonas Loueranta / Biancaneve)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ylhäällä tai alhaalla saattaa näkyä mainoksia, jotka eivät ole blogin sinne laittamia, eikä niiden kanssa ole blogilla mitään yhteistyökytköstä. Eikä niitä saa pois. Paitsi maksamalla, mitä en tee, koska tämä blogi on puhtaasti harrastus.
.
.
.
.
.
.
.
.

1 thought on “Matalan kynnyksen koronajumppaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s