Kommentointia salilla

Palasin salitreeniin vajaa vuosi sitten, silloin kun kuopus täytti 1v. Treenaaminen ei erkauman takia ole enää yhtään samanlaista, kuin se oli ennen näitä kahta viimeisintä raskautta mutta näillä mennään nyt.

Koska vatsanpeitteet ovat lopullisesti vaurioituneet, eivätkä palaudu enää millään jumpalla, se on otettava treenatessa huomioon. Mm. kaikki suoria vatsalihaksia kuormittava on jätetty pois. Poikittaisen vatsalihaksen tuki on muodostunut oleellisemmaksi kuin koskaan ja kaikki liikkeet täytyy tehdä sen ehdoilla.

Kaikki voimantuotto lähtee keskivartalosta ja kun keskivartalo on vaurioitunut, se vaikuttaa automaattisesti voimantuottoon. En voi nostaa enää sellaisia kuormia kuin 4 vuotta sitten. Valitettavasti en lähellekään.

Silti nostamani painot jaksavat kanssatreenaajia välillä ihmetyttää. Käyn ohjatussa salitreenissä, jossa on n. 30-65 vuotiaita naisia. Jokainen tekee omaa yksilöllistä ohjelmaansa ja ryhmäläisten ohjelmissa ei ole välttämättä mitään yhteistä keskenään. Paikalla on valmentaja, joka auttaa jokaista hänen henkilökohtaisissa tavoitteissaan. Tosi hyvä juttu siis.

Melkein joka kerta, joku ryhmäläisistä päivittelee, kuinka raskaita painoja nostan. Se ei itseäni haittaa mitenkään mutta tuntuu hassulta, kun 4 vuotta sitten pystyin nostamaan paljon raskaampia painoja ja nykyinen meno lähinnä takapakkia itseni mielestä.

Kommentointi lopulta vain osoittaa itselleni sen, että painavuus, keveys, edistyminen ja takapakki ovat suhteellisia asioita ja riippuvat näkökulmasta mistä niitä tarkastellaan.

Normaalisti salietikettiin ei toisen treenin kommentointi ehkä kuulu mutta kun on kyse ryhmästä, on sosiaalinen koodistokin kenties vapaampaa sen suhteen. Ja kyseiset kommentit tarkoitettu varmasti vain kannustaviksi, joten asia itselleni ok. Itse olen sen verran pidättyväinen, etten muiden treenejä kommentoi, enkä niitä juuri edes noteeraa, kun olen niin keskittynyt omaan touhuuni.

Mitä mieltä olette, onko kommentointi salilla hyvä vai huono juttu? Kaipaako salietiketti enemmän kommunikointia ja positiivista kommentointia vai onko kivempi olla vaan omissa oloissaan?

 

2 thoughts on “Kommentointia salilla

  1. Ehdottomasti enemmän kommunikointia salille! Viime lauantaina oli pitkästä aikaa paras treeniin kaupallisella kuntosalilla, kun uskalsin avata suuni ja lainata vyöni sitä tarvinneelle miehelle. Siinä kun vuorotellen minä vedin maasta ja mies kyykkäsin samalla vyöllä tuli kyseltyä vinkkejä ja apua toiselta, sekä kirottua ääneen kun painot eivät enään lopuksi nousseetkaan. Huomattava ero oli omassa fiiliksessä ja tekemisessä, kun ei tarvinnut yksin hiljaa omassa mielessä pyöritellä juttuja vaan avasi suun ja päivitteli että ”onko sulle koskaan käynyt näin, että pää vaan väittää ettet jaksa vaikka jaksatkin?” jne… Tuli myös tosi hyvä fiilis, kun toinen kysyy, että voitko kattoa mun asentoa kun teet, että onko se ok. Ja pieni juttu, mutta vain se, että toinen sanoi moikat lähtiessään. Jäi kyllä suuri hymy huulille, vaikka ei treeni niin hyvin mennytkään 🙂

    • Toi kyl kuulostaa tosi kivalta kohtaamiselta 🙂 Kyselin tätä asiaa Läskimyytinmurtajissa ja valtaosa ei ollut kovin innostunut kommunikoimaan salilla juurikaan tervehtimistä enempää. Mäkään en ota kovin helposti kontaktia mutta ei kyllä yhtään haittaisi, jos jotain keskustelua pääsisi joskus syntymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s