Kipuja

Kävin eilen osteopaatilla ja nyt selkä on, jos mahdollista, vieläkin kipeämpi. Kaikki keinot on nyt otettu käyttöön: fysioterapia, hieronta, osteopatia ja tukivyö. Mutta mainittavaa iloa näistä mistään ei ole ollut. Lähestulkoon kaikissa asennoissa sattuu ja kipu valvottaa välillä öisinkin. Kipujen syistä kirjoitin edellisessä ja muutamassa aiemmassakin postauksesta. https://heftytraining.wordpress.com/2016/09/10/piiitkan-tauon-jalkeen/

Nyt viimeisen viikon ajan on tullut kannettua tavaraa ja lapsia kannan tietysti päivittäin muutenkin. Mun elämä on aina ollut sellaista, että jatkuvasti kannan jotain paikasta A paikkaan B ja siksi olisi ihan kiva, että selkä olisi kunnossa. Ja liikuntaakin olisi kiva vihdoin päästä harrastamaan, siis muutakin kuin fysioterapeutin määräämiä jumppaliikkeitä, joissa ei kauheasti oikeastaan edes liikuta mihinkään.

Tähän asti olen viettänyt varsin kivutonta elämää. Mulla ei ole usein päänsärkyjä ja lapsuudesta asti vaivannut refluksikin on valtaosin ollut ruokavaliolla ja satunnaisilla lääkkeillä hoidettavissa. Tosin nyt alkusyksystä sekin paheni vatsalaukun tulehdustilaksi asti mutta on tullut jo pikkuhiljaa parempaan kuntoon. Naisten vakiovitsaus eli kuukautiskivutkin ovat aina olleet tosi lievät, eikä migreenikään ole koskaan vaivannut.

Selkä sen sijaan ei ota parantuakseen. Sen kanssa on kärvistelty jo kaksi vuotta ja kärsivällisyys ei enää tahdo riittää. Istumatyöläisenä olen tosin tyytyväinen, että istuminen on vähiten kivulias asento. Blogia ei huvita kauheasti päivittää, kun mitään uutta ei ole juuri ollut, tätä samaa selkäkipua vain.

Mietin, että laittaisin kuvia niistä liikkeistä, joita fyssari on määrännyt tekemään. Mutta koska niistä ei ole mitenkään ihan huikeaa apua ole ollut, koen senkin vähän turhaksi.

Tätäkin kirjoittaessa teen syvien vatsalihasten pitoa, teen sitä nykyään kaupan kassajonossa, autolla ajaessa ja ihan joka välissä missä vaan pystyn. Lantionpohjalihakset on nekin treenattu jo kramppiin asti. Silti lantio on edelleen virheasennossa eikä muutosta parempaan näy.

Osteopaatti sanoi, että SI-nivelen alueella on mulla todella pahat jumit, jotka ovat tulleet pitkään jatkuneesta lantion virheasennosta. Siksi fyssarin määräämillä liikkeilläkään ei ole niin suurta vaikutusta, kuin voisi toivoa.

Mutta onneksi tämä selkäkipu on vain yksi pieni osa elämää ja ilonaiheita riittää kivuista huolimatta. Yksi niistä on tällä hetkellä kurpitsan satokausi, kurpitsalyhdyt, keitot- ja piirakat.

2014-10-17-3439

 

 

4 thoughts on “Kipuja

  1. Pystytkö käyttämään putkirullaa? Mä olen nyt saanut pahimmat selkäkivut hallintaan pilateksen ja putkirullan kanssa. Mullakin on jotain lukkoja (huomaa kun vaikea hengittää) ja menen makaamaan sen rullan päälle vaikkapa vartiksi, joskus paikallaan, joskus vaihtelen paikkaa ja teen liikkeitä. Joskus auttaa joskus ei. Pilates tais auttaa nyt eniten ja nuo tanssitunnit kun saan kunnolla selän liikkeelle. Kesällä tein joogaa ja se taisi pahentaa tilannetta samoin kuin kahvakuula. Vaikeita on nää asiat eikä yhtään auta, että ikää tulee vain lisää ja lisää…

  2. En oikein, mun tapauksessa putkirullaaminen vaan pahentaa tilannetta 😦 Lantion virheasento on krooninen tila, kun taas selän lukot ja lihasjumit on yleensä akuutteja vaivoja, joihin hieronta, putkirullaus yms. auttavat. Ko. metodit eivät virheasentoa valitettavasti korjaa.

    Selkäongelmia on tosi monenlaisia ja niitä myös hoidetaan aika eri tavoilla. Jos jotain vaivaa hoidetaan väärällä tavalla, voi lopputulos olla alkuperäistä huonompi.

  3. Ihailtavaa on se, että olet hakenut ja saanut apua. Itseltäni meni selkäkivun takia jalat alta ja työpaikkalääkäri ei osannut sanoa mitään tai auttaa. Turhaannuin ja sinnittelen päivä kerrallaan asenteella että tämä on sitten minun elämäni… lääkäreihin meni usko ihan totaalisesti.

    • Auts, kuulostaa pahalta. Tuotahan se selkäkipu pahimmillaan voi aiheuttaa, että menettää liikuntakyvyn kokonaan. Hoitoa on pitänyt todellakin vaatimalla vaatia ja rahaa on mennyt myös yksityiselle sektorille mutta ensimmäisen lääkärin/fyssarin/asiantuntijan lausuntoon ei kannata tyytyä. Tsemppiä ja toivottavasti saat oman selkäsi myös kuntoon. Aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä se todellakin vaatii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s