Vuosi vaihtuu ja taas laihdutetaan

Vuodenvaihteen voi havaita taas siitä, kuinka facebookin newsfeed täyttyy laihdutusmainoksista. Sillä ja tällä ohjelmalla saat pudotettua kiloja tai kymmeniä. Hetkeäkään en epäile, etteikö saisi. Lähes millä tahansa keinolla saa kyllä painoa pudotettua, eikä se ole edes kovin vaikeaa.

Itsekin olen pudottanut 20kg ainakin viisi kertaa. Jostain kumman syystä en kuitenkaan ole 100kg lähtöpainoa kevyempi, mikä on toisaalta hyvä, koska silloin olisin kuollut. Olen todistanut itselleni lukuisia kertoja, että pystyn elämään energiavajeessa kuukausia, joskus jopa vuosia.

Mutta en saa pidettyä pudotettua painoa pois kymmeniä vuosia, saati loppua elämääni. Tässä suhteessa kuulun 95% enemmistöön, koska vain 5% laihduttaneista pystyy pitämään pudotetun painon poissa pitkään tai jopa hautaan asti.

Toisaalta, ei se viisi prosenttia ihan toivoton ole. Kyllähän ihmiset lottoavatkin vaikka siinä on vielä paljon pienempi todennäköisyys onnistua. Tämän 5% toivonelättelyn ympärillä pyörii valtava bisnes.

Muutaman viikon valmennuspaketteja ja laihdutusohjelmia kaupataan taas apinan raivolla. Monet hankkivat samaa pakettia jo ties kuinka monetta kertaa, jospa se vaikka tällä kertaa toimisikin. Toiset kokeilevat jotain uutta. Kun vähärasvaiset ja vähähiillariset ohjelmat on kokeiltu, testataan seuraavaksi gluteenitonta, maidotonta tai raakavegaanista.

Eikä siinä mitään vikaa ole. Usein noista tuleekin hetkellisesti parempi ja energisempi olo, kunnes taas hiljalleen palataan vanhoihin tapoihin. Mutta elämän kai kuuluukin olla aaltoliikettä onnistumisten ja epäonnistumisten välillä.

Muutamaa uutta ohjelmaa on houkutellut itsekin kokeilla. Ei siksi, että uskoisin hetkeäkään niiden pysyvään vaikutukseen vaan ihan vain silkasta uteliaisuudesta. Että mikähän se tämän ohjelman jippo tällä kertaa on.

Mutta sitten en kuitenkaan viitsi alkaa taas kerran hämmentämään elimistöäni, se kun on pitkällä aikavälillä aina johtanut lähtötilannetta isompaan painoon. Itseäni laihdutus on lopulta vain lihottanut ja sitä riskiä en vaan enää voi ottaa. Vaikka kuinka alkaisin tällä kertaa ”tosissaan” ja ”viimeistä kertaa”, tiedän, että niin olen alkanut kaikilla edellisilläkin kerroilla.

Isoimman ja pitkäaikaisimman elämäntapamuutoksen olenkin tehnyt henkisellä tasolla jo muutama vuosi sitten. Sen elämänlaatua parantava vaikutus on ollut suurempi, kuin yhdenkään laihdutuskuurin. Olen oppinut olemaan rehellinen itselleni.

Kuva liittyy oleellisesti tämänhetkiseen ruokavaliooni.

2014-06-14-1942

2 thoughts on “Vuosi vaihtuu ja taas laihdutetaan

 1. Mäkin olen sen henkisen päätöksen tehnyt jo vuosia sitten. Ihmettelen silti kun aktiivinen liikunta ja ihan kohtuullisen hyvä ruokavalio ja silti olen reilusti ylipainoinen. Ei ole ennen haitannut, mutta nyt kun neljäkymppiä lähestyy niin huomaan läskien oikeasti olevan tiellä. On esimerkiks kömpelöä kumartua tai nousta lattialta ilman tukea. Ensimmäisenä aion kuitenkin nyt joogailla ja venytellä, musta tuntuu että sali on tehnyt musta vähän jäykän. Olkoon uudet treenimuodot nyt se tammikuun startti. Mua myös kiinnostaa pari uudentyyppistä dieettiä, ainakin se Alku-valmennus ja luulenpa, että pitäisi ostaa myös se Hormonidieetti- kirja. Jotain on taas muutettava ja ehkäpä se pitää aloittaa taas rehujen määrän reilulla lisäämisellä! Kuinka raskautesi etenee & miten jakselet?

  Mun tyttö on jo 9 kk ja kipuilen ihan tosi paljon sen kanssa, että haluaisin vielä yhden. Ja varmaan vielä yhden jne. Voi tätä naiseutta…:D

  • Sä olet kuitenkin varmasti terve ja hyväkuntoinen tuon aktiivisen liikkumisen ansiosta ja vältät monia kroonisisa sairauksia. Se kai tärkeintä. Rehujen määrän reilu lisääminen on aina järkevää ja jo varmasti sellaisenaan parantaa tilannetta, ilman sen ihmeempiä dieettejäkään. Itsekin pitäis skarpata saman asian kanssa.´

   Raskaus menee tavalliseen tapaan. Ei mitään vakavia ongelmia mutta ei tämä mitään juhlaakaan ole 🙂

   Hauskaa uutta vuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s