New York -vinkit ja matkaraporttia

Heftytraining goes Heftytraveling!

New Yorkin reissun jälkeen ollaan yritetty päästä takaisin normaaliin rytmiin. Kropassa tuntuu vieläkin aikaeron takia valvotut yöt ja pitkin Manhattania ja Brooklynia tehdyt maratonkävelyt.

Voisi kuvitella, että matkailuaiheet menevät blogin teemasta ohi mutta oikeasti lomailu suurkaupungissa vauvan kanssa vaatii hyvää kuntoa ja matkaohjelmasta riippuen, voi käydä jopa kestävyystreenistä.

IMG_1832

Oma operaationsa oli kantaa rattaita metron portaissa, koska hissejä siellä ei ole, siksi valittiinkin useammin kävely, kuin metromatkat. New York ei ole vauvan kanssa helpoin mahdollinen kohde, koska esim. kahviloissa ei usein ole asiakkaille vessoja, vaipanvaihtohuoneista puhumattakaan.

IMG_1719

Mutta kaupunki oli itselleni tuttu jo entuudestaan, joten se helpotti aikalailla. Ensikertalaiselle en suosittele Nykiä kohteeksi vauvan kanssa. Vauvaa ja rattaita tarvitaan kantamaan portaissa vähintään 2 aikuista, meitä oli kolme,jos perheen teinikin lasketaan. Kantoliina on ihan must myös mukana mutta kukaan ei toki pysty 9kg vauvaa kantamaan koko päivää putkeen joten rattaat ovat tarpeen myös.

IMG_1733

Kaikki käyttävät Manhattanilla pieniä ja kevyitä sateenvarjorattaita tai matkarattaita, koska isot vaunut eivät mahdu mistään metron porteista edes kasaan taitettuna. Meillä on Quinny Zapp 2 extra. Niihin saa myös Maxi Cosin turvakaukalon, joka meillä oli mukana taksimatkoja varten, muuten käytettiin rattaiden omaa istuinta, joka on tosi pieni ja kevyt.

IMG_1582

Quinnyt menisivät jopa käsimatkatavarakokoon jos renkaat irrottaisi. Me laitettiin ne tosin ruumaan mutta paluumatkalla ne olivatkin jääneet Nykin päähän tarkempaan syyniin ja Finnair toimitti ne meille vasta seuraavana päivänä paluumme jälkeen. Onneksi näin ei käynyt menomatkalla, eka reissupäivä olis mennyt aikalailla pipariksi muuten.

IMG_1912

Muuten reissu meni mainiosti. Käytiin Coney Islandilla, Empire State Buildingissä, Dumbossa, Central Parkissa, WTC:llä, Battery Parkissa, Wall Streetillä ja Shoppailemassa. Miehet kävi myös sotalaivamuseossa ihmettelemässä sukellusveneitä ja hävittäjiä, minä skippasin vauvan kanssa sen.

IMG_1851

Me yövyttiin 8th Avenuella, ihan Times Squaren kulmilla. Edellisellä kerralla olin Brooklynissä ja ilman vauvaa yöpyisinkin mieluummin siellä mutta metromatkoja minimoidaksemme valitsimme tällä kertaa majoittumiseen ydinkeskustan. Tarkoitus oli kuitenkin käydä Manhattanin klassikkokohteet läpi, koska muut perheenjäsenet olivat kaupungissa ensimmäistä kertaa.

IMG_1861

Vauvan ruokaa ja vaippoja löytyi suhteellisen helposti, tosin suppeahko valikoima, hotellimme läheisestä kaupasta. Mutta niillä kyllä pärjättiin. Mukaan oli otettu ruokaa ja vaippoja vain menomatkan ja ekan päivän tarpeisiin.

IMG_1725

Reissu sujui kaikin puolin hyvin ja ainoa kommellus oli tuo, että rattaat jäivät Nykin päähän turvatarkastukseen paluumatkalla. Lennot menivät hyvin, vauva nukkui menomatkalla 3h ja paluumatkalla yli 6h, eikä valittanut korvia nousuissa tai laskuissa. Meillä oli varattuna koneeseen vauvan sänky, joka oli yli 70cm vauvallemme jo vähän pieni mutta kyllä siihen jalat koukussa mahtui.

IMG_1693

Jos tulee mieleen kysymyksiä, vastaan niihin mielelläni kommenttiosiossa alla tai Heftyn facebookissa:

https://www.facebook.com/Heftytraining?ref=bookmarks

IMG_1961

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s