STOP BODYSHAMING!

Nyt tuli mitta täyteen. Milloin jossain blogissa haukutaan pienirintaiset naiset tai toisessa nimitellään lapsia miestissit -tyyppisillä ilmaisuilla. Sellainen saa nyt loppua!

Ei ole mitään yhtä oikeaa vartalon mallia, eikä toinen vartalonmuoto ole parempi kuin toinen. Me ollaan kaikki erilaisia, eri näköisiä ja eri mallisia. Eläköön se ero! Monimuotoisuus on yksi niistä asioista, joka tekee ihmisyydestä mahtavaa.

Lihava, laiha, pitkä, lyhyt, lihaksikas, rintava, rinnaton ja kaikki noiden väliltä sekä kaikki variaatiot ovat yhtä hyviä ja oikeita. Heftytrainingkään ei ole vain lihavien blogi vaan puolustaa kaikkia vartalotyyppejä ja vastustaa bodyshamingiä. (Joku vois tosin keksiä tuolle sanalle järkevän suomennoksen)

Real women -terminkään ei pitäisi tarkoittaa sitä, että runsasmuotoinen nainen olisi parempi, kuin hoikempi. Sen tulisi ainoastaan tarkoittaa sitä, että kuvattua naista ei photoshopattu. Aito ja oikea nainen voi olla ilman runsaita muotojakin. Ihan minkä muotoisena tai kokoisena tahansa.

Lopetetaan kaikenlainen ihmisten ulkonäön ja vartaloiden vertailu ja arvostelu kokonaan. Sillä ei saavuteta mitään hyvää. Tai jätetään se edes vain ulkonäön ammattilaisille: misseille, malleille, fitness-kisaajille ja muille, jotka varta vasten haluavat tulla arvostelluiksi. Ja noillekin mieluiten rakentavaa palautetta, ei päätöntä loanheittoa.

Jokaisella saa silti olla oma henkilökohtainen esteettinen mieltymyksensä: toinen tykkää lihavammasta ja toinen laihemmasta, toinen rinnoista ja toinen pyllyistä. Ja toki sen saa kertoa, mistä tykkää, se ei ole keneltäkään pois, mutta pitää myös muistaa, että ne ovat vain subjektiivisia mielipiteitä, ei yleisiä totuuksia. Ja sen mistä ei tykkää, voi jättää myös kertomatta.

Haastan nyt jokaisen bloggaajan ja lukijan bodyshamingin vastaiseen kampanjaan. Kirjoita blogiisi postaus bodyshamingin vastustamisesta, kirjoita facebook-päivitys tai twiitti #stopbodyshaming #againstbodyshaming ja pistetään yhdessä tälle asialle piste.

Voit myös ottaa itsestäsi kuvan #stopbodyshaming #againstbodyshamin kyltin kera ja jakaa sen profiilikuvassasi, päivityksessäsi tai postauksessasi.

Näistä aiheista on käyty vilkasta keskustelua myös Heftyn facebookissa, käy tykkäämässä ja osallistu keskusteluun.

https://www.facebook.com/Heftytraining

Aiheesta olen kirjoittanut myös tässä postauksessa:

https://heftytraining.wordpress.com/2013/08/

Huh, olipa haastavaa tuo kameran ja lapun kanssa säätäminen, kuten ilmeestäkin voi päätellä, mutta eiköhän tämä nyt aja asiansa.

IMG_1213

 

 

 

Mainokset

3 thoughts on “STOP BODYSHAMING!

  1. Päivitysilmoitus: Rinnat ja oikeat naiset - Monna treenaa

  2. Päivitysilmoitus: Uusi blogi! Ja asiaa myös vanhasta | heftytraining

  3. Päivitysilmoitus: #kommentoikeskenäs | Se erilainen fitness – blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s