What’s your excuse?

Mistä nyt kohistaan? No näemmä tästä.

Tämän Maria Kangin mielestä on ilmeisesti hyvä idea markkinoida omia personal trainer palveluitaan syyllistämisen keinoin. En tiedä kuinka tehokas ja tuloksellinen keino tuo on, itse en ostaisi häneltä mitään palveluita.

What’s your excuse eli mikä on tekosyysi. Tyhmempää en ole vähään aikaan kuullut. Ihan yhtä hyvin voidaan alkaa kyselemään, että mikä sinun tekosyysi on sille, ettei sinulla ole tohtorin tutkintoa, miljoonaa euroa tililläsi, viittä adoptiolasta tai suihkukonetta.

Eiköhän meillä kaikilla ole ihan omat intressimme, arvostuksenkohteemme ja prioriteettimme. Jos jollain on elämässään tärkeämpiäkin asioita kuin sixpakin hankinta, hyvä niin. Inhoan yli kaiken tuota ajattelua, että joko sinulla on sixpack tai sitten olet herkkuvuorten keskellä mässäilevä sohvaperuna, joka ei tee mitään itsensä eteen. Todellisuudessa valtaosa ihmisistä ei ole kumpaakaan ääripäätä.

Jos jätetään musta-valkoinen ajattelu murrosikäisille ja ymmärretään, että meitä on moneen junaan ja jokainen tekee juuri niinkuin itselle sopii ja hyvältä tuntuu. Liikunnan ei ole pakko olla hampaat irvessä sixpackin hankintaa, se on parhaimmillaan varsin mukavaa puuhaa ja monelle sen ensisijainen funktio on korvien välin hoitaminen eikä ruumiinpalvonta.

Pahimmillaan tuollainen mainonta etäännyttää ihmisiä liikunnasta. Se sohvaperunakin aloittaisi liikkumisen todennäköisemmin, jos liikuntapalvelun mainos ei antaisi noin halveksivaa ja syyllistävää viestiä.

Rohkaisevampaa olisi vaikka katsoa tätä kuvaa ja ajatella, että jos tuokin keski-ikäinen tukevikko tuolla edessä oikealla, kehtaa mennä itseään 20 vuotta nuorempien ja 20 kiloa hoikempien kanssa treenaamaan Crosstrainingia, niin kyllä minäkin voin.

Kuva: Anne Teräväinen http://nyreenataan.blogspot.fi/

Mainokset

2 thoughts on “What’s your excuse?

  1. Todella hyvä kirjoitus.

    Tällaiset Kangin mainoksen välittämät asenteet eivät varmaan tee hyvää monen jo paljon kuntoilevankaan liikuntainnostukselle. Kuinkahan monen kuntoilijan tekee mieli leimautua ylemmyydentuntoon pakahtuvaksi kehonpalvojaksi? Etenkin kuntosali- ja ryhmäliikunta ovat muutenkin tietyllä tavalla leimautuneet, ja kyllä on joskus käynyt mielessä pitäisikö varoa myöntämästä joillekin tutuille kuinka usein salilla ja jumpissa tulee viihdyttyä…

    • Totta! Se on juuri tuo ylemmyydentunto, mikä vieraannuttaa ja luo negatiivista kuvaa liikunnasta ja liikunnan harrastajista. Musta sillä ei saavuteta mitään, että vahvistetaan ihmisten alemmuudentunnetta liikkumattomuudesta. Kynnys salille ja jumppiin lähtemisestä kasvaa vieläkin korkeammaksi. Enemmänkin pitäisi korostaa sitä, että salilla ja jumpissa käy ihan kaiken ikäisiä, kaiken kokoisia ja painoisia. Liikuntapaikkoja ei ole tarkoitettu vain jo valmiiksi timmeille ihmisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s