Kulinaristin ruokatunnustukset

Kulinaristin ruokatunnustukset

Olen tehnyt syntiä. Tänä viikonloppuna erityisesti. Kuolemansynneistä ainakin kahta: himoa ja ylensyöntiä. Paatunut kulinaristi tunnustaa nyt kaiken mutta ei silti aio parantaa tapojaan.

Olen jo monta kertaa aiemminkin tunnustautunut kulinaristiksi. Fine diningia tulee harrastettua niin kotona kuin ravintoloissakin. Lähes joka viikonloppu on nokan edessä jos jonkinlaiset gourmet-herkut. Monen mielestä varmasti menee jo ällöttävän snobbailun puolelle ja joidenkin mielestä tämä on ehkä renessanssihenkistä ylenpalttista nautiskelua. Mutta näillä on menty jo vuosia.

Monet treenibloggaajat postaavat kuvia syömistään terveysruuista; proteiinipirtelöistä, rahkavälipaloista, vihersmoothieista ja muista rasvattomista ja hiilarittomista herkuista. Tässä treeniblogissa sellaiset ovat loistaneet poissaolollaan. Saatan silloin tällöin kunnostautua juomalla palautusjuoman tai syömällä rasvattoman maitorahkan mutta aika satunnaisiksi jäävät. Propsit niille jotka jaksavat kurinalaisella ruokavaliolla. Itse en jaksa. Kyse ei ole itsekurin puutteesta vaan ihan tietoisesta elämäntapavalinnasta.

Tänä viikonloppuna olimme miehen kanssa Porvoossa, rentouduimme Haikon kartanon kylpylässä, söimme Porvoossa Wanhassa Laamannissa, Sinnessä ja Sicapellessä. Kaikkia kolmea paikkaa voin suositella. Laamannissa söimme ankankoipi confitit alkuun (kuva mustalla lautasella) ja pääruuaksi possun sisäfileetä (ylin kuva). Jälkiruuille ja drinkeille menimme Sinneen (juustokuva). Tänään olimme Sicapellessä brunssilla, jonka pääruuan kyyhky meinasi viedä tajun. Jälkkärin piimäpannacotta oli maustettu porkkanasorbetilla ja lakritsimarengilla. Nam!

Wanha Laamanni oli perinteistä puutaloromantiikkaa takkoineen ja kristallikruunuineen. Sinne oli moderni skandinaavityyppinen akvaarioravintola ja Sicapelle intiimi ja tunnelmallinen kellariravintola. Kaikki ihan super mutta Sicapellen brunssi taisi räjäyttää pankin tällä kertaa. Haikon kartanossa söimme kylpylälilluttelujen jälkeen lounasta.

Sitä edellisenä viikonloppuna ruokailottelu tapahtui kotona, kun siipan sisko, serkku ja muuta vierasta oli käymässä. Silloin lauantai-ilta sisälsi tapaksia, pasta carbonaraa, lapseni tekemiä mokkapaloja ja sunnuntaina sushia lounaaksi. Harvassa ovat viikonloput, joihin ruokahifistelyt eivät kuulu.

Tässä viimeisimmät tunnustukset tällä erää, katumusharjoitukset jätän taas väliin. Treenihän nimittäin ei ole minulle koskaan katumusharjoitus vaan yksi hedonistisen nautiskelun aihe lisää.

Tässä vielä kuvia kuluneesta viikonlopusta ja täällä lisää keskustelua https://www.facebook.com/Heftytraining

2013-12-08-06842013-12-07-06752013-12-07-06432013-12-07-06472013-12-07-06682013-12-07-06812013-12-07-0645

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s