Uni ja lepo

Uni ja lepo

Unen ja levon merkitys treenaamisen ja muunkin elämän kannalta on ilmeinen. Moni varmasti tietää, että lihas kasvaa nimenomaan levossa. Hyvin levännyt ihminen toimii kaikenkaikkiaan paremmin. Muistaa paremmin, on aktiivisempi, tehokkaampi ja onnellisempi.

Tämähän on toki helpommin sanottu kuin tehty. Unenpäästä on vaikea saada kiinni jos stressaavat asiat pyörivät mielessä. Itse yritin karkottaa näitä asioita illalla TV:tä katsomalla tai netissä surffaamalla mutta käytännössä kirkkaan ruudun tuijottaminen myöhään illalla sekoittaa melatoniinitasot ja uni tulee entistä huonommin.

Sitten aloin kuunnella Youtubesta erilaisia rentoutusvideoita. Peitin kirkkaan ruudun tyynyllä ja kuuntelin kuulokkeilla. Tuo toimi hieman paremmin mutta ei kovin hyvin siltikään. Melatoniinitabletit olivat myös välillä käytössä. Niitä saa apteekista ilman reseptiä ja ne hieman lyhentävät nukahtamisaikaa ja niillä voi lievittää jet lag-oireita.

Nykyään ollaan tehty sitten vaan niin, että luetaan kirjaa jonkin aikaa sängyssä, sammutetaan valot ajoissa ja jos silloin ei vieläkään nukuta, voidaan vielä höpötellä pimeässä vähän aikaa. Pimeässäolo aiheuttaa sen, että aika nopeasti alkaa nukuttaa ja mielessä pyörivät ajatukset tulee purettua höpötellessä. Tämä vaikuttaa tähänastisista toimivimmalta ratkaisulta.

Asiantilaan vaikuttaa myös se, että uudessa asunnossa on isompi makkari jossa ilma ei lopu kesken unien. Ja parempi sänkykin tuli ostettua koska edelliset olivat melkeinpä nukkumiskelvottomia. Pehmeät lakanat ja makuuhuoneen neutraalisävyinen sisustus rauhoittaa myös mielen. Pimennysverhot ja tuuletin ovat kesällä must, ellei tykkää herätä jo aamuyöllä tai nauti kuumassa nukkumisesta. Hieman viileämpi lämpötila makuuhuoneessa auttaa myös nukahtamaan.

Nukkumiseen ja makuuhuoneen puitteisiin kannattaa panostaa. Mieli ja keho voivat paremmin levänneinä.

Tässä vielä makkaristamme muutamia kuvia.

2013-10-15-0073

2013-10-15-0064

2013-10-15-0071

Lapsi nukkuu ullakkohuoneessaan sinisen ja vihreän sävyissä.

2013-10-15-0116

Vierashuoneessa nukutaan näin.

2013-10-15-0110

Lisää kommentteja ja keskustelua löytyy: https://www.facebook.com/Heftytraining

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s