When fitspiration goes bad

Kuntoilutuotteiden markkinoinnissa käytetään paljon motivointitekstejä kuten ”Just do it”, ”Challenge yourself” tai ”Everyday is a good day to workout”. Tämän tyyppiset ovat peruskauraa kuntoilualan markkinointiviestinnässä. Mutta välillä jotkut inspiraatiolauseet lähtevät ihan lapasesta. Tässä postauksessa hyviä esimerkkejä:

http://reembody.me/2013/09/10/the-6-most-shockingly-irresponsible-fitspiration-photos/

Nuo ei ole ehkä edes niitä pöllöimpiä mihin olen törmännyt. Miten olis esim. ”Pain is weakness leaving the body” tai ”Men shouldn’t hide weakness, they should kill it .” Täältä http://thegymlifestyle.com/top-100-gym-quotes/ löytyy lisää näitä. En tiedä pitäiskö niille itkeä vai nauraa.

Nuo ensimmäisen linkin voimalauseet oltiin sitten yhdistetty kuviin juopottelevista ihmisistä. Lopputulos oli aika koominen mutta osuva: http://imgur.com/a/y1iOs

Näistä tulee mieleen se, miten liikuntaan voi helposti kehittää samanlaisen addiktion kuin vaikka päihteisiin. Sinänsä liikunta-addiktio voi olla ihan hyväkin asia, etenkin silloin jos ollaan riippuvaisia liikunnan tuomasta hyvästä olosta. Mutta sitten jos tulee riippuvaiseksi kivusta ja särystä sekä mennään jatkuvasti liian kovan treenin takia ylikuntoon, on riippuvuus mennyt liian pitkälle.

No pain, no gain eli ei kipuu, ei hyötyy sanoo Musta Barbaari: http://www.youtube.com/watch?v=5bMl2LtrnI4

Mustan Barbaarin Taru painojen herrasta -videoissa on salikliseet heitetty huumoriksi. http://www.youtube.com/watch?v=L2UWbslP6F4 Mikä on kyllä aika paljon parempi lähestymistapa asiaan kuin ryppyotsainen ”Treenaa kunnes oksennat” -ajattelu.

Yltiöpäisen fitspirationin ongelma on viesti, että jos et treenaa veren maku suussa, ei kannata treenata ollenkaan. Tuollainen ajattelu palvelee aika harvoja. Useimpia hyödyttäisi paremmin ”huvin vuoksi ja urheilun kannalta” -asenne. Tavoitteita kannattaa olla mutta jos tekemisestä katoaa kokonaan ilo ja hauskuus, tulee treenamisen kanssa seinä nopeasti vastaan.

Liikunnan iloa puhtaimmillaan tuli koettua perjantaina Uimastadionin kuutamouinnilla. Hämärä valaistus, soihdut, lämmin syysilma ja tähtitaivas tarjosivat loistavat puitteet yöuinnille. Edes ryysis ei haitannut tunnelmaa. Puolisen kilometriä tuli rennonletkeästi kauhottua aikuisten altaassa ja lopuksi lämpimään lastenaltaaseen lillumaan ja katsomaan tähtitaivasta. Pure pleasure.

Nyt ei löytynyt uimiseen sopivia parempia kuvia. Tämä kuva on Yyteristä minne jätin tänä kesänä talviturkkini.

IMG_0117

Mainokset

4 thoughts on “When fitspiration goes bad

  1. ”Reenaa, horo, reenaa” luki yhden nuoren naisen treenipaidassa. Kyllä rupes naurattaan, meinas puntit tippua käsistä. Siitä riitti fitspiraatiota ainakin vähäksi aikaa!
    Olen samaa mieltä kanssasi liikunnan ilon ja hauskuuden vaalimisesta.

  2. Hienoa että näistäkin joskus puhutaan. Täytyy myöntää, että joskus äärimmäiseen rääkkäämiseen kehottaviin lauseisiin sisältyviä vahingollisia asenteita ei edes huomaa ennen kuin jollain tavalla väännetään rautalangasta. Tai hauskasti havainnollistetaan, kuten tuossa ryyppykuvajutskassa.

    ”Strong is the new skinny” on itseäni eniten ärsyttäneitä fraaseja. Koko juttu on yksi iso kusetus – pointtihan tässä muodissa ei ole tulla vahvaksi vaan hankkia laiha ja ”timmin” näköinen kroppa. Voimaakin tulee lihasten kasvaessa, mutta se on sivutuote eikä itse tavoite (surullista). Sen näkee hyvin ”voimaa” ylistävistä kuvista, joista useimmissa nainen vain poseeraa erittäin vähissä vaatteissa eikä suinkaan esittele voimiaan tekemällä jotain…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s