Paluu sorvin ääreen

Paluu sorvin ääreen

Kuva: Sami Kero / HS

Tämä Hesarin kuva sopii hyvin tähän postaukseen, koska lauantaina tein taas vaihteeksi kahvakuulatreeniä. Intervallina kahvakuulalla 30 min ja sit vielä perus lihaskuntotreeni 30min ja vähän jorailua palautteluksi. Sunnuntaina menin sitten salille tekemään maastavetoa, penkkiä ym. joita on kyllä tullut jo vähän ikävä kesätauolla. Varsinkin maastavetoa. Ja venytelläkin pitäis muistaa.

Paluu sorvin ääreen tarkoittaa siis sitä, että omalla kohdallani alkaa taas salikausi / sisäliikuntakausi ja lihaskuntotreenit. Kuten tässä https://heftytraining.wordpress.com/2013/05/ postauksessani jo mainitsin, olen hedonistinen sesonkiliikkuja, mikä omalla kohdallani tarkoittaa sitä, että en viihdy salilla tai sisäjumpissa kesäkuukausina. Suomen kesä on niin lyhyt, että ulkoilmasta haluaa nauttia niin paljon kuin mahdollista. Tosin tänä kesänä remonttipuuhat estivät sen kyllä aika tehokkaasti. Sitä suuremmalla syyllä halusinkin käyttää sen vähäisen ulkonaoloajan rentoutumiseen, enkä tehnyt mitään rankkoja treenejä koko kesänä.

Kesän mittainen tauko toki aiheuttaa pientä takapakkia lihaskuntoon ja kesätauon jälkeen on hieman tuskaisaa aloittaa taas lihastreeni, mutta nopeasti se tuska tulee menemään ohi ja kohta ollaan taas jo ihan iskussa. Maastaveto ei ollut kovin paljoa mennyt takapakkia, 85kg nousi, mutta muut jutut menivätkin sitten vähän huonommin kuin ennen kesää.

Kahvakuula ja levytangot tulevat olemaan tuttuun tapaan mukana mutta tarkoitus kokeilla myös uusia lajeja. Tai uusvanhoja, alkoi nimittäin kiinnostaa taas palata nyrkkeilyn tai thainyrkkeilyn pariin. Pari kaveriakin innostui asiasta, joten nyt katsellaan sopivaa treenipaikkaa.

Viimeksi olen treenannyt thainyrkkeilyä 1997-1999 ja nyrkkeilyä (kuntonyrkkeilyä ja nyrkkeilytekniikkaa) 1996-1998 ja puolentoista vuoden pätkän myös 2005-2006. Eli on tästä jo melkein 7 vuotta ehtinyt vierähtää, kun viimeksi on hanskat kädessä tullut toheloitua.

Näissä lajeissa on itselleni se pieni ansa, että saan mustelmia äärettömän helposti. Siis ihan jo siitä, että joku tökkää mua sormella, tai jos törmään kevyesti pöydänkulmaan. Että noita lajeja harrastaessa näytän hyvin äkkiä perheväkivallan uhrilta. Mietin jo, että pitääkö alkaa kulkemaan joku ”harrastan nyrkkeilyä” slogan t-paita päällä, etten saa sääliviä katseita.

Mutta katsotaan mitä kaikkea sitä nyt tällä kaudella sitten päädytäänkään taas harrastamaan. Jotain tanssia varmaan taas johonkin väliin ja luultavasti joogaa myös. Yhden kaverin kanssa oli myös puhetta mennä kokeilemaan vesispinningiä. Kaikkea pitää kokeilla ja tännehän ne sitten taas tulee raportoitua, mitä on testattu.

Mainokset

2 thoughts on “Paluu sorvin ääreen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s