Urheilu ja ulkonäkö

Nyt kun kohu Marion Bartolista ja hänen Wimbledon voitostaan on laantunut, katse on siirtynyt pikajuosijoiden pakaroihin: http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/ylimaaraista-pakaroissa-eli-olennaisuuksia-naispikajuoksijoista Niissä on joidenkin mielestä ”ylimääräistä”.

Bartolin voitosta oltiin myös montaa mieltä, enimmäkseen negatiivista ja ihmiset katsoivat aiheelliseksi julkaista mielipiteitään sosiaalisessa mediassa. Tässä kooste ”parhaimmista” http://publicshaming.tumblr.com/post/54864863081/womens-wimbledon-champion-marion-bartoli-deemed Kiteytettynä: Bartoli ei olisi saanut voittaa, koska on ko. kommentoijien mielestä niin ruma.

Tätä ilmiötä ei vaan voi ymmärtää. Onko ihmisillä täysin menneet sekaisin urheilukisojen ja missikisojen konseptit vai mistä tällainen sekoilu. Miten niin monille tulee yllätyksenä, että urheilukisoissa kilpaillaan vartalon suorituskyvyn, ei ulkonäön perusteella.

Normaaleihin käytöstapoihin kuuluu, että kenenkään ulkonäköä ja kroppaa ei arvostella, paitsi korkeintaan missi-, malli-, fitness tai bodybuilding -kisoihin osallistuneiden ihmisten. Muissa tapauksissa pidetään negatiiviset mielipiteet toisen ulkonäöstä omana tietona. Pätee myös urheilijoihin.

Naisurheilun uutisoinnissa paistaa räikeä misogynia: ihan sama kuinka hyvä olet lajissasi, pääasia, että näytät nätiltä. Ja jos et näytä: väärin urheiltu. Ettäs kehtasitkin mennä rumana urheilemaan, etkö tiennyt, että se oikeus kuuluu vain kauniille ja laihoille?

Loppuun vielä tämmöinen mietelmä:

athlete

Kuva on täältä: http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01463/100m-Savannah-Sani_1463270c.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s