Testissä House Dancing

Koska rouvashenkilö ei ehtinyt viime eikä tällä viikolla Popping-tunnille sairastelun ja muun rampailun takia, kävin nyt ensimmäistä kertaa testaamassa House Dancing -tuntia Footlightissa. Tunti oli alkeistaso mutta käytännössä open level koska tunnilla oli paljon pitkään tanssineita myös. Koreorgrafia oli hieman tämän tyylinen:

http://www.youtube.com/watch?v=6s6a8jOFuaM

House Dancingin juttu on nopea jalkatyöskentely joten alkeistunninkin koreografia etenee nopeasti, koska se on ko. tanssin luonne ja tyyli. Tanssi on hyvin hyppivää ja lattialiikeet vaativat jonkinlaisen lihaskunnon joten ihan rapakuntoiselle ihmiselle joka ei ole eläessään mitään tanssinut, en suosittele Housea ensimmäiseksi tanssitunniksi. Mutta jos on jotain tanssia jo aiemmin kokeillut, suosittelen lämpimästi.

Runsaan hyppimisen vuoksi suosittelen rintaville ihmisille erittäin tukevia urheiluliivejä Housetunnille. Itselläni oli tavalliset rintsikat ja niiden päällä tiukka urheilutoppi ilman tukirakennetta ja olisin melkein kaivannut jämäkämpää tukea. Shock Absorbereissa esim. on korkeimmassa tukiluokassa riittävän hyvä tuki tähän tanssilajiin.

Jos tykkäät hyppimisen lisäksi nopeista askelsarjoista on House Dancing lajisi. Hyvät klubihenkiset musat ovat tunnilla aikalailla itsestäänselvyys ja oikeaan fiilikseen pääsee helposti. Kuitenkin klubitanssin ollessa kyseessä, nopeiden askelsarjojen tarkka toteuttaminen edellyttää melko selvää päätä joten aamuyön laskuhumalassa en tällä tanssityylillä lähtisi parketille pätemään.

Menen kyllä ehdottomasti uudestaan. Footlightissa on perjantaisin klo. 17 ollut tuo tunti ja tunnilla pidempään käynyt kaverini kertoi, että joka kerta on ollut uusi koreografia. Tämä on erityisen kätevää jos haluaa vaan mennä testaamaan. Mikään ei ole turhauttavampaa, kuin mennä ensimmäistä kertaa tunnille jossa on tehty koreografiaa jo viikkotolkulla ja johon on ihan mahdotonta yhdellä kokeilukerralla päästä mukaan.

House Dancingiä opetetaan monessa muussakin tanssikoulussa, ainakin Saiffassa ja DCA:ssa. Tässä tuntikuvaus DCA:n sivuilta:

”House on fuusiotanssi, jossa yhdistellään askeleita eri tanssityyleistä, kuten jazz, salsa, steppi, break, capoeira ja afro. Tässä nopeatempoisessa tanssissa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon eli jacking. House on syntynyt saman nimisen musiikkityylin kanssa 80-luvun lopussa Chicagon warehouse-juhlissa, josta musiikkityylin nimikin on peräisin, mutta kehittynyt nykyiseen muotoonsa New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa.”

viva9

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s