Rakas, sinusta on tullut pullukka

Katsoin Subilla alkanutta uutta sarjaa jossa pariskunnan normaalipainoinen puoliso toimii ylipainoisen kumppaninsa valmentajana. Ihan hauskaa TV:tähän tuollaisesta tietysti syntyy mutta elinikäisen painonhallinnan kannalta aika kuolleena syntynyt idea.

Ensimmäisessä jaksossa normaalipainoinen kumppani valmensi ylipainoista ihan väärin, kuinkas muutenkaan. Kun ammatti PT tuli paikalle, koko treeniohjelma laitettiin uusiksi, koska se oli niin onnetonta räpellystä. Jos puoliso olisi liikunta-alan ammattilainen, olisi kumppanin koutsaamisessa ideaa mutta tavallinen, liikunta- ja ravintoasioista mitääntietämätön ihminen voi saada enemmän aikaan vahinkoa kuin hyötyä. Lopulta sitten ylipainoinen pääseekin kahden viikon tehokkaalle kuntoleirille ja tuloksia syntyy. Kiloja putosi yli 15 lopulta.

Ohjelmassa on rahapalkinto: jokaisesta laihdutetusta kilosta saa tietyn summan. Yli 15kg pudotuksesta saa pääpalkinnon 10 000 euroa. Mutta aikaa pudotukselle on vain 7 viikkoa. Eli yli 2kg viikossa pitää lähteä, jotta saa pääpalkinnon.

Suositeltu laihdutusnopeushan on 0,5-1kg viikossa. Pysyvän painonhallinnan kannalta hidas pudotus on parempi kuin nopea. Mutta jos pääpalkinto kiiltää silmissä, on parempi rykiä se paino alas keinolla millä hyvänsä. Takaisinhan ne kilot tietysti tulee tuolla tyylillä jokaiselle. Voin lyödä vaikka vetoa, että näistäkin kisaajista ainakin 80% ovat vuoden päästä takaisin lähtötilanteessa tai sen ylikin. Näin, jos tilastoja on uskominen.

Seitsemässä viikossa ei kukaan opi uusia pysyviä elintapoja. Tällainen sankarilaihdutus jossa määrä korvaa laadun, on totaalista ajanhukkaa, koska kilot tulevat varmasti takaisin. Vain pysyvä elämänmittainen painonhallinta ratkaisee, ei 7 viikon pikadieetit.

Joka paikassa hehkutetaan ”hän pudotti 30kg!” Miksei hehkuteta mieluummin: ”hänellä kilot ovat pysyneet poissa jo 15 vuotta!” Koska se on oikeasti se, mikä kertoo tavoitteen onnistumisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s